Sähköinen tavaran vastaanotto ja poikkeamien käsittely tuo hotelliketjuille miljoonasäästöjä
Hotelli-, ravintola- ja henkilöstöravintola-alalla tilataan päivittäin suuria määriä elintarvikkeita. Ei ole harvinaista, että toimituksissa ilmenee poikkeamia – tilausten ja toimitusten välillä voi olla eroa määrässä, hinnassa tai laadussa. Monet ovat kuitenkin aliarvioineet näiden poikkeamien laajuuden. Millumin pilottiprojekti osoittaa, että digitaalinen tavaran vastaanotto ja poikkeamien kirjaaminen voi tuoda huomattavia säästöjä – jopa miljoonaluokassa.
Digitaaliset työkalut tehostavat toimitusten hallintaa
Vaikka tarve paremmalle kontrollille on ollut tiedossa jo pitkään, moni organisaatio on pitäytynyt manuaalisissa, aikaa vievissä prosesseissa. Poikkeamien on oletettu olevan pieniä, eikä tarkka seuranta ole tuntunut vaivan arvoiselta.
Kun alalla tehtiin pistokokeita, paljastui yllättävän paljon eroja tilausten ja todellisten toimitusten välillä. Poikkeamia löytyi tuotemerkeistä, hinnoista sekä vaurioituneista tuotteista, joita olisi voinut hyvittää tai korvata. Tämä on saanut monet luopumaan vanhoista rutiineista ja siirtymään digitaalisiin ratkaisuihin.
Millum tarjoaa ratkaisun, jossa sekä tilaukset, tavaran vastaanotto että poikkeamien käsittely hoidetaan sähköisesti. Näin prosessi nopeutuu, virheet vähenevät ja kustannukset laskevat.
Pilotti vahvisti: sähköinen tavaran vastaanotto ja poikkeamien käsittely tuo säästöjä
Useat Millumin hotelliasiakkaat ottivat pilottiprojektissa käyttöön sähköisen tavaran vastaanoton ja poikkeamien käsittelyn. Tulokset olivat selkeitä: reklamaatioiden ja hyvitysten määrä kasvoi selvästi odotettua enemmän.
Pilotissa reklamaatioiden osuus nousi 4,13 prosenttia ja hyvitysten osuus 0,69 prosenttia. Kun hankintavolyymi liikkuu sadoissa miljoonissa, tämä tarkoittaa suuria säästöjä.
Tulokset osoittavat, että tavaran vastaanoton digitalisointi kannattaa toteuttaa ennemmin kuin myöhemmin – odottaminen voi lopulta tulla kalliimmaksi kuin järjestelmän käyttöönotto heti.