Jump to main content

Enemmän kuin hankintajärjestelmä: Yhteiskuntavastuullinen henkilöstöravintolaketju hyödyntää Millumin kaikkia toimintoja

Vuoden 2023 Food Awards -gaalassa Coor palkittiin arvostetulla "Vuoden kaupallinen keittiö" -palkinnolla. Kaikki heidän henkilöstöravintolansa käyttävät Millumin hankintajärjestelmää, joka sisältää kaikki saatavilla olevat ominaisuudet ja moduulit. Työkalut ovat osoittautuneet arvokkaiksi välineiksi kestävän kehityksen edistämisessä ja kaupallisten keittiöiden päivittäisen toiminnan tehostamisessa.

By: Una Tingvik Haave 09.04.2025 07:33

kantinemat

Parempi yleiskuva CO2-laskimen ja ruokahävikkitoiminnon avulla

Coor ymmärsi varhain, että heidän hankintajärjestelmänsä, Millum, on tilausten hallinnan lisäksi tehokas työkalu sekä ruokaloiden päivittäisten toimintojen vahvistamiseen että ketjun yhteiskuntavastuullisuuden tukemiseen.

Näiden toimintojen mittaamiseen ja raportointiin Coor hyödyntää sekä Millumin CO2-laskuria että ruokahävikkitoimintoa. CO2-laskuri auttaa laskemaan ja vertailemaan reseptien ja ruokalistojen ilmastovaikutuksia helposti. Ruokahävikkitoiminto puolestaan yksinkertaistaa hävikin kirjaamista ja tekee siitä vaivattomampaa. Tämä antaa Coorille kattavan yleiskuvan ruoan hiilijalanjäljestä ja ruokahävikistä kussakin toimipisteessä ja varmistaa vastuullisen toiminnan koko ketjussa.

Visiomme on, että tulevaisuudessa pystymme yhdistämään ruokahävikin koko hankintaketjun volyymeihin ja saamaan selkeän kokonaiskuvan.

Marianne Hayes Antonsen

Business Developer Sustainability at Coor

 

Henkilöstöravintolan menusuunnittelu on kestävämpää ja kustannustehokkaampaa

Coor Norja käyttää Millumin valmista "menupankkia" ja sen "Menu suunnittelu" -toimintoa kokonaissuunnittelun apuna. Sen avulla voidaan luoda viikkoruokalistoja, joissa yhdistyvät optimaalinen ilmastojalanjälki sekä kattava yleiskuva raaka-aineiden käytöstä ja kustannuksista. Coor hyödyntää tätä työkalua varmistaakseen, että kaikissa henkilöstöravintoloissa tarjotaan ruokia, joiden ilmastovaikutukset ovat laskettuja.

Työskentelemme systemaattisesti reseptien parissa ja meille on tärkeää, että reseptit täyttävät ravitsemukselliset vaatimukset ja niiden ilmastovaikutus on mahdollisimman pieni. Haluamme myös, että ruokalistalla näkyvä ilmastojalanjälki lisää yleistä tietoisuutta asiakkaillemme ja ennen kaikkea omalle henkilöstöllemme.

Marianne Hayes Antonsen

Menusuunnittelu tarjoaa myös taloudellisia hyötyjä. Järjestelmään voidaan kirjata myytyjen annosten määrät suoraan menu-suunnitelmaan. Kun sama resepti toistuu ruokalistalla, näkyy myös aiempi myyntimäärä. Tämä antaa ostajille selkeän käsityksen myynnistä alkuperäiseen tilaukseen verrattuna ja tukee tietoisia ostopäätöksiä. Hyvä suunnittelu vähentää myös ruokahävikkiä.

 

Tehokas inventaariomoduuli

Aikaa vieviin tehtäviin, kuten inventaarion hallintaan, Coor käyttää Millumin inventaariomoduulia. Se mahdollistaa yksittäiset ja ryhmäkohtaiset inventaariokirjaukset joko suoraan moduulissa tai Millumin offline-tilassa toimivan inventaariosovelluksen avulla. Tämä ratkaisu tekee inventoinnista tehokkaampaa ja nopeampaa.

 

Hankintajärjestelmän kattava koulutus

Koska Millum on keskeinen työkalu Norjan Coorin henkilöstöravintoloissa, on olennaista, että työntekijät hallitsevat sen käytön ja ymmärtävät järjestelmän tarjoamat mahdollisuudet.

Marianne Hayes Antonsen